Σεμινάρια AutoCAD 2D

Τι είναι το AutoCAD;

Το AutoCAD είναι ένα από τα κορυφαία λογισμικά παγκοσμίως για δισδιάστατη (2D) και τρισδιάστατη (3D) σχεδίαση. Διαθέτει εργαλεία που βοηθούν στη συσσωμάτωση σχεδίων όπως και τη σύνδεση και βελτίωση της τεκμηρίωσής τους. Με το AutoCAD είναι δυνατή η εισαγωγή προτύπων από σχεδόν οποιαδήποτε μορφή αρχείου και η γρήγορη δημιουργία λεπτομερών σχεδίων που ενημερώνονται αυτόματα σε κάθε αλλαγή. Διαθέτει ενισχυμένη και πιο εύκολη διεπαφή χρήστη καθώς και προσαρμόσιμη γραμμή εντολών. Τέλος, δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης εκατοντάδων εφαρμογών, εγκεκριμένων από την Autodesk (Autodesk-approved apps), οι οποίες επεκτείνουν τη «δύναμη» του λογισμικού.

Γιατί να μάθω AutoCAD;

Το AutoCAD είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα λογισμικού που άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κλάδοι που στηρίζονται στη δημιουργία σχεδίων (πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, διακοσμητές κ.ο.κ.). Έτσι ενώ παλαιότερα η γνώση χειρισμού του AutoCAD θεωρούνταν μια επιθυμητή δεξιότητα πλέον καθίσταται προαπαιτούμενη για τον σύγχρονο επαγγελματία.

Κάποια από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του AutoCAD για τη δημιουργία σχεδίων έναντι της σχεδίασης με το χέρι είναι ότι:

 • Όλα τα εργαλεία που απαιτούνται παρέχονται από το AutoCAD.
 • Μπορεί να επιτευχθεί απόλυτη ακρίβεια κατά τον σχεδιασμό.
 • Δεν υπάρχει η ανάγκη για σχεδίαση υπό κλίμακα. Στο AutoCAD όλα τα σχέδια γίνονται σε πλήρες μέγεθος.
 • Οι αλλαγές γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα.
 • Η εργασία σε επίπεδα (autocad layers) γίνεται με μεγαλύτερη ευχέρεια.
 • Δίνεται η δυνατότητα παραγωγής αντιγράφων πιο εύκολα και γρήγορα.
 • Η ανταλλαγή των σχεδίων μεταξύ των επαγγελματιών μπορεί να γίνει μέσω e-mail και όχι συμβατικού ταχυδρομείου ή courier.
 • Με το AutoCAD μπορείτε να κρατήσετε αντίγραφα ασφαλείας (backups) των σχεδίων και να επαναφέρετε προηγούμενα σχέδια.
 • Διαθέτει εργαλεία για την εύκολη δημιουργία και τρισδιάστατων μοντέλων.
 • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς τα χειροποίητα σχέδια δημιουργούνται απαραιτήτως σε χαρτί, ενώ τα σχέδια στο AutoCAD μπορούν να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά.

Σε ποιους απευθύνεται το AutoCAD;

Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές, σχεδιαστές στελέχη CAD / IT πολλών κλάδων (π.χ. χαρτογράφησης) και γενικότερα σε όσους σχεδιάζουν τεχνικό σχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιείται από:

– Επαγγελματίες που δημιουργούν εννοιολογικά σχέδια σε τρισδιάστατα μοντέλα. – Επαγγελματίες που δημιουργούν τεχνικά σχέδια. – Συντάκτες που βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» σε ένα σχέδιο με λεπτομέρειες, σημειώσεις και συνδέσμους σε online δεδομένα. – Προμηθευτές ή άλλους επαγγελματίες που επανεξετάζουν τα σχέδια για να αντλήσουν τα δεδομένα που χρειάζονται για τη δουλειά τους.

Σεμινάρια AutoCAD στην AlphaCAD

H AlphaCAD είναι ένα από τα λίγα εκπαιδευτικά κέντρα που είναι εξουσιοδοτημένα και πιστοποιημένα επισήμως από την Autodesk στην Ελλάδα για να πραγματοποιεί σεμινάρια AutoCAD 2D.

Στα σεμινάρια AutoCAD 2D οι συμμετέχοντες διδάσκονται τις βασικές έννοιες της δισδιάστατης σχεδίασης και εξοικειώνονται πλήρως με το περιβάλλον του λογισμικού. Μετά το πέρας των μαθημάτων είναι σε θέση να δημιουργούν σχέδια στις δύο διαστάσεις (κατόψεις, όψεις, τομές, μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά σχέδια).

H AlphaCAD προσφέρει:

 • Σεμινάρια AutoCAD διάρκειας 32 ωρών πλήρους εκμάθησης του προγράμματος στην τελευταία έκδοσή του.
 • Ολιγομελή τμήματα.
 • Ευέλικτα ωράρια κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες.
 • Certificate of Completion by Autodesk – Βεβαίωση παρακολούθησης η οποία αποστέλλεται κατευθείαν από την Autodesk μετά το πέρας του σεμιναρίου.

Πώς επεκτείνω τις γνώσεις μου μετά το Σεμινάριο AutoCAD 2D;

Το επόμενο βήμα μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου εκμάθησης AutoCAD 2D είναι το AutoCAD 3D. Το ΑutoCAD 3D είναι η εφαρμογή της Autodesk για τρισδιάστατη σχεδίαση. Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες, είναι σε θέση να δημιουργούν μοντέλα και στις τρεις διαστάσεις καθώς και να τροποποιούν και να βελτιστοποιούν τα μοντέλα χρησιμοποιώντας φωτορεαλιστικά εργαλεία του ΑutoCAD.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Σεμινάρια AutoCAD 2D επικοινωνήστε μαζί μας στο 2110176527 ή στο info@alphacad.gr.