Σεμινάρια AutoCAD 3D

Τι είναι το AutoCAD 3D;

Το ΑutoCAD 3D είναι η εφαρμογή της Autodesk για τρισδιάστατη σχεδίαση. Με το AutoCAD 3D μπορείτε να οπτικοποιήσετε τις σχεδιαστικές σας ιδέες και να δείτε πώς αυτές εφαρμόζονται στον πραγματικό κόσμο.

Γιατί 3D σχεδίαση;

Η σχεδίαση με τη χρήση Η/Υ έχει πολλά πλεονεκτήματα συγκριτικά με τη σχεδίαση με το χέρι. Ένα μεγάλο όφελος είναι ότι από τη στιγμή που έχετε σχεδιάσει κάτι, δε χρειάζεται να το σχεδιάσετε ξανά.

Όταν δημιουργείτε τα σχέδια ενός κτιρίου με το χέρι, χρειάζεται να σχεδιάσετε την πρόσοψη, πλάγιες όψεις και πιθανόν και προοπτική αναπαράσταση. Με ένα 3D μοντέλο, είστε σε θέση να δημιουργήσετε όψεις από κάθε γωνία, είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά του κτιρίου, καθώς και animation. Στη συνέχεια, αν π.χ. ο πελάτης σας ζητήσει να αλλάξει κάτι, μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές μία φορά.

Εάν σχεδιάζετε μηχανικά μέρη, μπορείτε να δημιουργήσετε εικονικά πρωτότυπα (virtual prototypes) ή ακόμη και ταχεία πρωτότυπα (rapid prototypes). Αυτό το επίπεδο μηχανικής θα ήταν αδύνατο χωρίς 3D σχεδίαση με χρήση Η/Υ (CAD).

Καθώς οι υπολογιστές και τα λογισμικά εξελίσσονται, η εργασία σε 3D γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Οι σημερινοί σταθεροί Η/Υ έχουν περισσότερη «δύναμη» συγκριτικά με τα μηχανήματα που υπήρχαν όταν πρωτοεμφανίστηκε η CAD σχεδίαση. Γι’ αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να χρειαστεί, σε κάποια φάση στην καριέρα σας, να μάθετε 3D σχεδίαση.

Η Autodesk, πέραν του AutoCAD, κατασκευάζει και άλλα 3D λογισμικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για συγκεκριμένους κλάδους όπως το AutoCAD Architecture, το Map 3D, το 3D Studio Max κ.α.. Αναλόγως με τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε προγράμματα όπως αυτά. Οι έννοιες που διδάσκονται στα Σεμινάρια AutoCAD 3D θα σας βοηθήσουν στην εργασία σας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα 3D.

Σεμινάρια AutoCAD 3D στην AlphaCAD

Στα σεμινάρια ΑutoCAD 3D της ΑlphaCAD, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται πλήρως με το τρισδιάστατο περιβάλλον του ΑutoCAD και διδάσκονται τις έννοιες του φωτισμού, ενώ αποκτούν και πρόσβαση σε βιβλιοθήκες υλικών.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες, θα είναι σε θέση να δημιουργούν μοντέλα και στις τρεις διαστάσεις καθώς και να τροποποιούν και να βελτιστοποιούν τα μοντέλα χρησιμοποιώντας φωτορεαλιστικά εργαλεία του ΑutoCAD.

Για την εξασφάλιση της ποιότητας της εκμάθησης, τα τμήματα είναι ολιγομελή και ο κάθε συμμετέχων λαμβάνει μετά το πέρας του σεμιναρίου επίσημη πιστοποίηση από την Autodesk, η οποία επιβεβαιώνει την εκμάθηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

H AlphaCAD προσφέρει:

 • Σεμινάρια AutoCAD 3D 24 ωρών πλήρους εκμάθησης του προγράμματος στην τελευταία έκδοσή του.
 • Ολιγομελή τμήματα.
 • Ευέλικτα ωράρια κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες.
 • Επίσημη πιστοποίηση από την Autodesk χωρίς επιπλέον κόστος (η μόνη πιστοποίηση που είναι πλήρως αναγνωρισμένη σε Ελλάδα και εξωτερικό ως αποδεικτικό βιογραφικού με απευθείας εγγραφή των συμμετεχόντων στα μητρώα της Αutodesk).

Οδηγίες Εγκατάστασης της Εκπαιδευτικής Έκδοσης του AutoCAD

Για όσους φοιτητές επιθυμούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση στο AutoCAD υπάρχει το site της: “Autodesk Student Community” μέσα από το οποίο μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εκπαιδευτική έκδοση του λογισμικού.

Η εκπαιδευτική έκδοση είναι πλήρως λειτουργική. Μοναδικοί περιορισμοί της είναι:

 • Η εμφάνιση της πρότασης PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT στις τέσσερις πλευρές του εκτυπωμένου σχεδίου, ώστε να αποφεύγεται η εμπορική εκμετάλλευσή της.
 • Ο χρονικός περιορισμός των τριών ετών για τη χρήση του λογισμικού από τη στιγμή της εγκατάστα­σής του.

Για να κατεβάσετε την εκπαιδευτική έκδοση του AutoCAD πληκτρολογείτε τη διεύθυνση:

Αν το AutoCAD δεν εμφανίζεται στα Featured Products (προτεινόμενα προϊόντα), πηγαίνετε αριστερά στην επιλογή All Products όπου υπάρχει μία λίστα με όλα τα προϊόντα της εταιρείας και το βρίσκετε από εκεί.

Μόλις το επιλέξετε εμφανίζεται η παρακάτω σελίδα:

Υπάρχουν τρία βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για το κατέβασμα και την εγκατάσταση του προ­γράμματος.

ΒΗΜΑ 1ο: Εγγραφή (register) ή Σύνδεση (sign in) στην Autodesk Student Community

Όσοι δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην Εκπαιδευτική Κοινότητα της Autodesk θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό επιλέγοντας CREATE ACCOUNT.

Στο 1ο παράθυρο που θα ανοίξει θα ζητηθεί η συμπλήρωση των παρακάτω στοιχείων:

 • Χώρα Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Country of educational institution)
 • Εκπαιδευτικός Ρόλος (Educational role) Από το dropdown menu επιλέγετε Student
 • Ημερομηνία Γέννησης (Date of Birth)
  • Μήνας (Month)
  • Ημέρα (Day)
  • Έτος (Year)

Μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων πατάτε Next

Στο επόμενο παράθυρο ζητούνται τα εξής:

 • Ονοματεπώνυμο (First name & Last name)
 • Έγκυρος λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email address)
 • Κωδικός πρόσβασης (Password)
 • Επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης (Confirm Password)

Επιλέγετε υποχρεωτικά το δεύτερο checkbox (I agree to the Autodesk 360 Terms of Service) και προαιρετικά το πρώτο (I would like to receive e-mail communications…) εφόσον θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail από την Autodesk.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμπλήρωση των στοιχείων πατάτε Sign Up.

Με την υποβολή των στοιχείων εμφανίζεται στην οθόνη το μήνυμα “Verify Your Email” και αποστέλλεται αυτόματα ένα e-mail με τίτλο: “Verify your Autodesk account” στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρο­μείου που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας.

Πατώντας την επιλογή: “VERIFY EMAIL” στο μήνυμα που λάβατε, μεταφέρεστε εκ νέου στη σελίδα της εκ­παιδευτικής κοινότητας της Autodesk όπου εμφανίζεται το μήνυμα: “Email Verified” και σας δίνεται η επι­λογή Sign In”.

 

Πατώντας Sign in” -και μόνο για την πρώτη φορά μετά την εγγραφή σας- θα χρειαστεί ένα ακόμα βήμα.

Στην οθόνη που θα ανοίξει με τίτλο: “Just one more step”, θα ζητηθούν:

 • Όνομα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο οποίο φοιτάτε (Name of Educational Institution)
 • Τομέας σπουδών (Area of Study), όπου μπορείτε να επιλέξετε περισσότερους από έναν
 • Ημερομηνία εγγραφής (Enrolled from)
 • Ημερομηνία αποφοίτησης (Will graduate in…)

 

Αν το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο φοιτάτε δεν εμφανίζεται, επιλέγετε “I can’t find my educational institution” και το προσθέτετε εσείς συμπληρώνοντας:

 • Όνομα Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Name of educational institution)
 • Πόλη (City)
 • Νομό (State)

 

Μόλις ολοκληρώσετε τα απαιτούμενα βήματα εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα που σας ενημερώνει ότι ο λογαριασμός σας είναι έτοιμος.

Εάν είστε ήδη εγγεγραμμένοι στην Εκπαιδευτική Κοινότητα της Autodesk πηγαίνετε στην επιλογή SIGN IN.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί συμπληρώνετε το username ή το email και τον κωδικό σας στα αντί­στοιχα πεδία και συνδέεστε πατώντας Sign In.

ΒΗΜΑ 2ο: Επιλογή Προγράμματος και άλλων ρυθμίσεων

 

Μόλις συνδεθείτε εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη:

Πατώντας DOWNLOAD NOW εμφανίζονται τρία πεδία στα οποία επιλέγετε:

 • Version (έκδοση): εμφανίζονται οι τέσσερις τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού.
 • *Operating system (λειτουργικό σύστημα): επιλέγετε μεταξύ 32-bit ή 64-bit, ανάλογα με την έκδοση των Windows του υπολογιστή στον οποίο θα εγκαταστήσετε το πρόγραμμα.
 • Language (γλώσσα): συνήθως επιλέγετε English.

 

*Σημείωση: Για να δούμε ποια έκδοση Windows έχει ο υπολογιστής μας κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο “Ο Υπολογιστής μου” ή “Computer” -> “Ιδιότητες” ή “Properties” (τελευταία επιλογή) και βλέπουμε τον “Τύπο Συστήματος” ή “System Type”.

Μόλις συμπληρώσετε και τα τρία πεδία, θα εμφανιστούν οι πληροφορίες του προγράμματος που επιλέξατε καθώς και τα Serial number και Product key για την ενεργοποίησή του, ενώ οι ίδιες πληροφορίες θα σας αποσταλούν από την Autodesk και σε ένα email με τίτλο “ Autodesk license details”.

 

ΒΗΜΑ 3ο: Επιλογή Μεθόδου Εγκατάστασης

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να κατε­βάσετε και να εγκαταστήσετε το AutoCAD στον υπολογιστή σας:

 

1. Install Now Με την επιλογή Install Now το πρόγραμμα εγκατάστασης ξεκινά αμέσως και κατεβάζει το AutoCAD κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Με τον τρόπο αυτό αποσυμπιέζονται τα αρχεία του λογισμικού πα­ράλληλα με τη διαδικασία κατεβάσματος. Έτσι παρα­κάμπτεται το βήμα της εξα­γωγής των αρχείων μετά το κατέβασμά τους και πριν την εγκατάστασή τους. Η μέθοδος αυτή απαιτεί συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

2. Download Now Η επιλογή Download Now εγκαθιστά και ξεκινά το Autodesk Download Manager (DLM). Το DLM που εγκα­θίσταται δίνει μια βελτιστοποιημένη λήψη του πλήρους πακέτου εγκατάστασης του λογισμικού. Μόλις το πακέτο εγκατάστασης κατέβει μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του λογισμικού χωρίς περαιτέρω σύνδεση με το διαδίκτυο.

3. Browser Download (προτεινόμενη) Η μέθοδος Browser Download λειτουργεί χωρίς την εγκατάσταση επιπρόσθετου λογισμικού. Μέσω του web browser κατεβάζετε ένα αυτόνομο πακέτο εγκατάστασης από το οποίο, μόλις ολοκληρωθεί το κατέ­βασμά του, εξάγετε τα αρχεία και ξεκινάτε τη διαδικασία εγκατάστασης. *Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, όταν ζητηθεί, εισάγετε στα αντίστοιχα πεδία τα Serial number και Product key που έχουν αποσταλεί στο e-mail σας.

*To Σεμινάριο AutoCAD 3D απευθύνεται σε χρήστες που έχουν ήδη τις απαραίτητες γνώσεις χρήσης του προγράμματος για δισδιάστατη σχεδίαση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Σεμινάρια ΑutoCAD 3D επικοινωνήστε μαζί μας στο 2110176527 ή στο info@alphacad.gr.